Rådgivning for ute- og innebelysning
Reduser energikostnadene med smartere belysning
Mange sameier og borettslag har i dag unødvendig store utgifter til belysning. Manglende styring på lysbruken og bruk av gammeldagse pærer og lysstoffrør gir høye strømregninger. Dette er noe borettslaget enkelt kan gjøre noe med. Ved hjelp av styresystemer og bruk av nye energieffektive lyspærer kan strømforbruket til lys reduseres betraktelig.
Hvorfor styre når lyset skal være på?
Styringssystemer med lyssensor, bevegelsessensor eller tidsbryter gjør at du kan spare på strømforbruket i fellesarealene. Bevegelsessensoerer har en innebygd føler som reagerer på bevegelse slik at lyset skrus på når noen oppholder seg i et av fellesområdene. Er sensoren tidsinnstilt i tilleg vil lyset skru seg av igjen når det ikke har vært bevegelse på en stund. Lyssensorer kan også benyttes på utelys, slik at lyset utenfor fellesinngang slår seg på når det blir mørkt og skrus av når det blir lyst om morgenen igjen.
Vi kan gi dere råd om hvordan kostnader til belysning i borettslaget eller sameiet kan reduseres. I tillegg til rehabilitering og utskiftning kan våre elektrikere installere gode løsninger for strømstyring på eksisterende lysobjekter dere allerede har i fellesarealer. Bevegelsessensorer og tidsbrytere kan ettermonteres på en rekke eksisterende armaturer og en sensor kan ofte brukes til å styre flere lyskilder samtidig.
Utskiftning av lysrør
Få ting er mer irriterende enn lysrør som blinker eller har sluttet å virke. Vi skifter ut alle typer lysrør i bygget, og kan tilby avtaler om jevnlig bytte av disse.
Nødbelysning
Nødbelysning er et samlebegrep som omfatter blant annet rømningslys, reservebelysning, sikkerhetsskilt og antipanikkbelysning. Nødlysene må testes og vedlikeholdes med jevne mellomrom for å være trygg på at de faktisk fungerer som de skal når behovet oppstår.